Raksalla -29C sisällä ja ulkona
En ole raksalla nyt käynyt lämpötiloja katsomassa, mutta eiköhän siellä ole sisällä ja ulkona samat lämpötilat, kuin mitä on tässä kilometrin päässä meidän keittiön ikkunalla olevalla mittarilla nyt.
Ehkä oli ihan viisas päätös laittaa raksa talvitauolle, koska eipä nuo pressut paljon lämpöä sisällä pidättelisi. Ehkä näin kovalla pakkasella oikein kovalla lämmittämisellä lämmöt saisi sisätiloissa nousemaan -10C -20C välimaastoon, mutta niissäkään lämpötiloissa ei voi paljon mitään tehdä. Sähköä kyllä kuluisi, jos lämpöpuhaltimet olisi päällä kaikki mitä löytyy. Toistaiseksi rakentamisessa sähkölaskut ovat olleet aika maltilliset, noin 150 euroa kuukaudessa.
Mutta tällä hetkellä siis raksalla ei ole vettä ja sähkötkin tulee nyt talven aikana vain salaojien pumppaamoon. Vesi lienee sula koko ajan siellä alapohjan alla, mutta salaojapumpulla ei liene silti töitä, koska mistä sitä vettä nyt näillä keleillä sinne savikuoppaan lisää valuisi. Keväämmällä tilanne on sitten jo kovasti erilainen, kun lumet rupeavat sulamaan. Sitten päästään jatkamaan ontelolaattojen rakojen kiinni valamisesta, jotka nyt ennen talvea jäivät tekemättä.
Tunnisteet: pakkanen, rakentaminen talvitauolle
5 kommenttia:
Mites vesimittari?
Onneksi ei ollut sitä vesimittaria vielä (se olisi nyt jäätynyt halki).
Vesimittari laitetaan sitten vasta talven jälkeen ja sitten myöskin lopullinen paikka teknisen huoneen seinällä alkaa hahmottua paremmin.
Siihen asti sitten vesi liikkuu kanisterissa kantamalla. Sen verran mitä nyt timpurien kahvipannussa ja betonimyllyssä on tarvittu. Kaikki isommat betonivalut ja myöskin ontelolaattojen rakovalut on tullut ja tulee betoniautolla valmiiksi tehtynä.
Noinhan se meni toissavuonna meilläkin. Tammikuussa saatiin vielä muurattua joku puttuva harkkorivi, mutta sen jälkeen pistettiin pakettiin - ja plussan puolelle nousikin sitten vasta huhtikuussa! Vaikka tuo pakkanen viivästyttkikin rakentamista usealla kuukaudella, niin mielummin katselin pressuilla peitettyjä seiniä kuin myöhemmin haperoa laastia ja betonivaluja...
Kyllä se kevät tulee, jossain vaiheessa.
Kiitokset hienoista blogisivuista! Jotta voisimme paremmin hahmottaa esim. kustannuksia kokonais-huoneistoalan neliötä kohden, saisimmeko tiedon kunkin kerroksen kerrosalasta ja huoneistoalasta? Ja onko talossa muita tiloja kuin tuo 3-kerroksinen rakennus, esim varasto- tai autotalli-rakennusta?
Edellinen kommenttini oli aiheeton. Sieltähän ne kaipaamani tiedot lopulta löytyivät oikein selkeästi kerrottuna, kun keksin klikata palkissa olevaa "Piirustukset, rakennuslupa, talon tiedot" -nappulaa : )
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu